Laserbehandeling
& Specialismen

Parodontitis behandelingen

bij Mondzorg op Maat

Mondzorg op Maat is gespecialiseerd in het behandelen van parodontitis door middel van laser.  We zijn ervan overtuigd dat de behandeling een goed alternatief is voor een behandeling bij de parodontoloog. 

Ontstoken tandvlees dat onbehandeld blijft, breidt zich uit naar het kaakbot. Ontstoken tandvlees zwelt op, bloedt snel en laat los van tanden en kiezen. In onze kliniek kunnen wij, aan de hand van een pocketsonde en röntgenfoto’s, met zekerheid vaststellen of er sprake is van parodontitis.  

Wanneer ontstoken tandvlees voor schade zorgt aan het tandvlees of kaakbot spreken wij van parodontitis. Laat ontstoken tandvlees behandelen bij Mondzorg op Maat voor iedereen met een laserbehandeling. Tandplaque en tandsteen wordt zeer grondig en uitgebreid verwijderd. Dankzij de laserbehandeling is het doeltreffend en bovendien vaak pijnloos. 

Onze behandelmethode
1) We zijn van mening dat het zeer belangrijk is om eerst in kaart te brengen hoe de dagelijkse routine van mondverzorging is. We adviseren graag en denken graag met u mee om dit te verbeteren.  Zonder goede mondhygiëne is het oplossen van tandvleesontsteking bijna onmogelijk.  

2) Vervolgens starten we met een uitgebreide gebitsreiniging. Hiermee wordt de zichtbare tandplaque en tandsteen verwijderd. Na het bepalen van de pocketdiepte starten we met de volgende stap.

3) Laserbehandeling.
Dit is zeer doeltreffende methode om parodontitis te behandelen. 

Parodontitis; streepje geeft verdiepte pocket aan met tandplak en tandsteen

Parodontitis met ernstig botverlies

Laserbehandeling

De laser zorgt er mede voor dat dat de bacteriën in de pockets effectief worden gedood. Het is een veilige methode en is niet schadelijk voor bestaande kronen en vullingen. Tijdens een zitting kunnen meerdere elementen behandeld worden. Veel patiënten ervaren de behandeling als een niet pijnlijke ingreep. Op verzoek kunnen Hierdoor is een verdoving wel mogelijk, maar is niet altijd noodzakelijk. 

Afhankelijk van het behandelplan en resultaat is 2de behandeling noodzakelijk. Hiermee kunnen we garanderen dat de bacteriën in de pockets worden effectief zijn gedood. Als uw mondhygiëne goed is, zal het tandvlees voorspoedig genezen en volledig vasthechten aan de tanden en kiezen. Bloedend tandvlees en mogelijke zwellingen zullen dan ook snel verdwijnen. Door een goede, dagelijkse mondhygiëne kunt u voorkomen dat er opnieuw parodontitis ontstaat. Verder adviseren we na de behandeling spoelen met chloorhexidine 0,06% en het gebruik van een monddouche. 

Hoe herkent u tandvleesonsteking

  • het tandvlees bloedt bij het tandenpoetsen of het eten van harde dingen, zoals appels;
  • het tandvlees gevoelig of pijnlijk is bij het tandenpoetsen;
  • terugtrekkend tandvlees, waardoor het lijkt of de gebitselementen langer worden;
  • de stand van een of meer tanden vanzelf verandert;
  • gebitselementen los gaan staan;
  • u last hebt van een vieze smaak;
  • u last hebt van een ‘slechte adem’.

BENIEUWD OF EEN LASERBEHANDELING
OOK VOOR U ZOU WERKEN?

Neem dan contact met ons op en maak een afspraak.

Reviews van Patiënten

Certificaten & Recommandaties 

Recensie achterlaten

Wij stellen uw feedback altijd erg op prijs, want alleen hierdoor weten waar we onze service kunnen verbeteren. Alleen met uw toestemming wordt uw feedback gedeeld met anderen. Hiermee helpt u niet alleen ons, maar ook anderen. 

Stuur ons een mail
info@mondzorgopmaat.com

of

laat een bericht achter op Social Media

 

Behaalde Resultaten

 

Wij durven als praktijk onze behaalde resultaten te delen.  Onze resultaten zijn meetbaar en wij zijn van mening dat een laserbehandeling probleemoplossend werkt.


* De naam is gefingeerd i.v.m. de privacy