Ervaring Laser – behandeling

Happy

Als kind uit een generatie die naar de schooltandarts moest heb ik net zoals veel andere kinderen de angst voor de tandarts ontwikkeld.
Een tandarts die met mijn angst rekening hield, daar wilde ik wel voor mijn gebit braaf ieder half voor op controle gaan. Ongeveer 1 jaar geleden had ik een heel vervelende behandeling van een kies die moest worden getrokken en niet goed wilde. Ik had het weer even gehad met de tandarts. Toen ontstonden er klachten van bloedend tandvlees. Uit verhalen weet ik dat ontstoken tandvlees heel gevaarlijk is voor je hart.

Ik had mijzelf weer moed ingesproken en ging voor controle naar de tandarts. Deze constateerde geen gaatjes, maar wel problemen met mijn tandvlees. Er werd gelijk een afspraak gemaakt bij de mondhygiënist. Tijdens dit bezoek werd mijn hele gebit gecontroleerd en tijdens dit onderzoek werden allerlei nummers opgenoemd. Voor mij was dit niet duidelijk wat dat inhield, maar daar kwam ik dus al snel achter. Later heb ik een nieuwe afspraak gemaakt, maar nu met Dr. Hani Beshai voor behandeling van mijn tandvlees. Hij controleerde de door zijn collega opgegeven cijfers voor te behandelende plekken. Hij vertelde dat hij mij, gezien de slechte situatie van mijn tandvlees, gaat behandelen met een laser. Dit zou onder plaatselijke verdoving gebeuren.

Op 13 April 2018 was het dan zover. De angsthaas moest onder behandeling.

Dr. Hani Beshai legde alles uit wat hij ging doen en dat de verdoving het meest vervelende was van de behandeling. Hij startte de behandeling met eerst de rechterkant van mijn gebit zowel onder als boven. Die prikken waren inderdaad verschrikkelijk, maar de behandeling met de laser deed geen pijn. Thuisgekomen nadat de verdoving was uitgewerkt heb ik nog wel 2 dagen bloed gespoeld na het tandenpoetsen. Maar door gelijk te starten met de behandeling met Perio.Aid mondspoelmiddel, tandpasta van hetzelfde merk en mijn tandvlees insmeren met Pyralvex was dat snel over.

Op 20 April 2018 zou de linkerkant van mijn tandvlees worden behandeld, maar ik was zo vreselijk bang voor de verdoving, dat Dr. Hani Beshai met het voorstel kwam om eerst de bovenkant de behandelen met verdoving en de week daarop de onderkant van mijn tandvlees.
Met de moed der wanhoop ingegaan op dit voorstel. Gelukkig viel deze keer de behandeling niet tegen en op 29 april 2018 is de onderkant van mijn tandvlees behandeld. Wat een opluchting dat dit achter de rug was. Op 13 juli 2018 moest ik voor nacontrole naar Dr. Hani Beshai. Dankzij de laserbehandeling is mijn tandvlees volledig hersteld en kon ik voortaan overgaan op 2x daags Paradontax tandpasta en spoelen om de situatie goed te onderhouden. Op 28 september ga ik terug voor nacontrole en hoop ik dat de Dr.Hani Beshai weer zo tevreden is als op 13 juli 2018.

Angsthaas heeft dit op papier gezet om mijn ervaring maar ook het eindresultaat te laten weten.

  • Hoe heeft u de bereikbaarheid van de praktijk ervaren? (telefonisch/e-mail) 8
  • Hoe heeft u de openingstijden van de praktijk ervaren? 8
  • Hoe heeft u de termijn voor het maken van een afspraak ervaren? 8
  • Hoe heeft u de informatievoorziening over de kosten ervaren? 7
  • Hoe heeft u het (resultaat van het) tandheelkundig handelen ervaren? 7

A. Van Den Bergh uit: Spijkenise

Wilt u ook uw verhaal delen? U kunt altijd contact met ons opnemen om uw verhaal te vertellen. We komen graag met u in gesprek. Mocht u willen weten wat een laserbehandeling voor u kan betekenen. Dan kunt u altijd vrijblijvend een afspraak met ons maken.

U kunt een mail sturen naar info@mondzorgopmaat.com of via de contactpagina een formulier invullen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *