Tevreden Klant

Review

Voor de start van mijn behandeling bezocht ik ieder half jaar mijn tandarts voor controle. Bij zo´’n controle bleek er sprake te zijn van tandvlees ontstekingen en los zittende tanden-kiezen. De tandarts schatte in dat mijn gebit getrokken moest worden, zodat er een kunstgebit geplaatst kon worden. Ik koos echter voor de behandeling bij een parodontoloog om te proberen mijn gebit `te redden` en een verwijzing volgde. Zo leerde ik Hani Beshai kennen, nu zo´’n 20 jaar geleden, hij is een gespecialiseerde mondhygiënist voor behandelingen van parodontitis en tandvleesproblemen en in het bezit van een Egyptisch tandarts diploma. 

Wij bespraken de mogelijkheden van een behandeling, waarbij de twijfel benoemd werd in hoeverre deze succesvol zou kunnen zijn. Zo werd de basis gelegd voor een `open en eerlijke` vorm van gespreksvoering waarbij de keuzes voor behandeling bij mijn persoon bleven. Opvallend waren de deskundige adviezen en afwegingen die gegeven werden waardoor ik zorgvuldig mijn keuzes kon maken. Het gaat immers toch om je eigen gebit, iets waar je er `maar eentje` van hebt!

Resultaat van de vele behandelingen is dat, op 1 kies na, mijn gebit in tact is gebleven. Een bijzondere prestatie  dank zij de professionaliteit en deskundigheid van mijn mondhygiënist en mijn gemotiveerde inzet om mijn tanden te behouden. Ik kom iedere  3 maanden voor controle en eventuele behandeling en indien nodig volgt verwijzing naar de tandarts. Bij de behandeling wordt gebruik gemaakt van laser techniek. Een effectieve en (relatief) prettige manier van behandelen. Aanvankelijk was de behandeling intensief en ingrijpend, maar met goede verdoving prima te ondergaan. Het effect is geweest dat de problemen rond het tandvlees zijn opgelost en verholpen. Momenteel is er sprake van een soort `onderhoud` om deze resultaten te continueren  

Op advies van mijn parodontoloog gebruik ik al de gehele periode speciale tandpasta, mondspoeling en borsteltjes voor reiniging en ben zeer precies in het gebruiken van deze middelen. 

De positieve resultaten van de behandeling geven mij een erg tevreden gevoel dat ik nog steeds in het bezit ben van mijn eigen tanden en kiezen ! Het andere resultaat is een fijne samenwerking relatie  met mijn mondhygiënist die nu al zo`’n 20 jaar bestaat. 

Dus voor personen met vergelijkbare mondhygiëne problemen of voor ouders van kinderen met deze problematiek geef ik het dringende advies een parodontoloog te zoeken die gespecialiseerd is in werken met laser techniek voor deze behandelvorm ! 

Dick Hamersma – Psycholoog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *